یک متخصص تغذیه بالینی از دانشگاه بوستون آمریکا گفت : تحقیقات جدید نشان می دهد که استفاده خودسرانه از داروهای لاغری علاوه بر تحمیل هزینه های سنگین بر افراد می تواند موجب بیماری افسردگی شود.
"پروفسور مهدی اخبارده" روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا یادآور شد : استفاده از این داروها علاوه بر افسردگی همچنین موجب وابستگی فرد به دارو می شود زیرا وقتی فردی مدت ها داروهای لاغری را به صورت خود سرانه استفاده کند این داروها منجر به تخریب پایانه های سلول های تولید کننده سرتونین در مغز وی می شود از این رو فرد به بیماری افسردگی از نوع غیر قابل درمان و وابستگی به دارو مبتلا می شود .
وی ادامه داد:مصرف کنندگان این داروها همچنین ممکن است دچار علائم روحی و روانی مخرب داروهای غیر نسخه ای از جمله شیشه و کراک و داروهای نسخه ای از جمله فن ترمین و فن فلورامین شوند .
اخبارده تاکید کرد : در حال حاضر ارتباط میان مصرف این داروها با ایجاد اختلالات خلقی ثابت شده است و نتایج مطالعات نشان می دهد که در صورت مصرف این نوع داروها کمترین ضرر آن ایجاد وابستگی به دارو و بزرگترین ضرر آن تخریب پایانه های سلولهای تولید کننده و انتقال دهنده های عصبی است .
این عضو مرکز تحقیقات بالینی آمریکا خاطرنشان کرد : بسیاری از افراد در هنگام مصرف این داروها دچار افزایش فشار خون، شادی بی اندازه ، نوسانات خلقی ، آسیب دریچه قلب ، لرزش شدید دست و پاها و عدم کنترل وسواس فکری و اختلال شدید در خواب می شوند .
به گفته وی مصرف داروهای لاغری حتی می تواند خطرناک تر از استعمال مواد مخدر باشد و اگر طول مدت زمان مصرف این داروها زیاد شود، شدت افسردگی در افراد افزایش می یابد و این افراد حتی با استفاده از داروهای ضد افسردگی معمولی هم درمان نمی شوند .